arnoldcornelis

Logica van het Gevoel

Henk Nijsingh
  • Man
  • Groningen
  • Nederland

De vrienden van Henk Nijsingh

  • Ward van Riel
  • Martin uit den Bogaard
  • Tonnie van der Zouwen

Discussies van Henk Nijsingh

Oplossing raadsel Cornelis slot De Vertraagde Tijd
1 antwoord 

Ik heb zojuist een nieuwe tekst geplaatst over Cornelis. Het betreft de oplossing van het raadsel van de tijd, dat Cornelis als slot van De Vertraagde Tijd heeft opgegeven. :)…Doorgaan

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Hendrik ten Berge 11 Mei 2015.

Banen scheppen en innovatie: een oproep
3 antwoorden 

Hallo allen,Een oproep:Leidt u een bedrijf of organisatie of kent u iemand die een bedrijf of organisatie leidt? Dan kunt u wellicht het idee van Arnold Cornelis voor het scheppen van banen in…Doorgaan

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Henk Nijsingh 18 Nov 2013.

Filosofie van "communicatieve zelfsturing" bekend maken voor de wereld

Ik heb een artikel op mijn website gepubliceerd dat de filosofie van Arnold Cornelis kort samenvat en in het Engels beschikbaar en toegankelijk maakt voor de hele wereld. Dat lijkt me wel een goede…Doorgaan

Started 10 Aug 2011

Het Nieuwe Denken
6 antwoorden 

Ik heb Cornelis' filosofie redelijk intensief bestudeerd. Ik kom echter tot de conclusie dat het niet altijd behulpzaam is bij het organiseren van het eigen leven. Als Cornelis stelt dat het gevoel…Doorgaan

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Henk Nijsingh 1 Mrt 2011.

Ontvangen cadeaus

Cadeau

Henk Nijsingh heeft nog geen cadeaus ontvangen

Een cadeau geven

 

De pagina van Henk Nijsingh

De foto's van Henk Nijsingh

De blog van Henk Nijsingh

Onderwijs

"Liefde is zorg en inzicht voor de zelfontwikkeling van het verborgen programma in een

kind. Liefde is ook de logica achter alle onderwijs." (Arnold Cornelis).…

Doorgaan

Geplaatst op 5 November 2010 om 8.30

korte weergave Cornelis' filosofie

Mensen gaan denken in drie systemen tegelijk: het natuurlijk systeem, het sociaal regelsysteem en de communicatieve zelfsturing. De onderlinge afstemming tussen de twee vroegere filosofische systemen levert de nieuwe filosofie van de communicatieve zelfsturing (p. 70 LvhG).Cornelis stelt dat ieder mens een verborgen programma heeft. Het gevoel meldt ons of we ons programma uitvoeren. We mogen ons leven zelf sturen en zo schrijven we dat programma. De leeftijd van veertig is voor een… Doorgaan

Geplaatst op 26 Februari 2010 om 16.00

Prikbord (7 commentaren)

Op 14 December 2009 om 13.01 zei Tonnie van der Zouwen...
Dag Henk,

Welkom bij het netwerk. We hopen meer van je te horen.
Hartelijke groet,
Tonnie
Op 14 December 2009 om 13.09 zei Henk Nijsingh...
Hallo Tonnie,

Ik had deze site al enige malen bezocht. De filmpjes vond ik zeer interessant. Boeiend om Arnold Cornelis te zien spreken.
Ik heb een aantal jaren geleden zijn hoofdwerk Logica van het Gevoel gelezen en ook de Vetraagde Tijd en Rustpunten van de Geest heb ik (gedeeltelijk) gelezen. Ik wil zijn werk opnieuw bestuderen om het integraal te begrijpen. Arnold Cornelis biedt een aantal oplossingen op het gebied van de rechtspraak, het onderwijs en de werkgelegenheid die wellicht ook voor de politiek interessant kunnen zijn. Daar wil ik me voor inzetten.

groet,
Henk
Op 23 September 2010 om 21.34 zei Martin uit den Bogaard...
Dag Henk Nijsingh,
Goed dat we vrienden zijn alhoewel ik een beetje het gevoel heb dat we op deze site allemaal een beetje vrieden zijn. Ik hoop dat we nog vele gedachten zullen uitwisselen over deze allesomvattende materie.
Aanstaande zondag houdt ik een voortzetting van een communicatieve performance in Antwerpen, die ik 29 augustus begonnen ben In het Middelheimmuseum in Antwerpen. Een uitnodiging stuur ik je hierbij.
Zondag 26 september van 15 tot ongeveer 17 uur wordt de performance 'HET GAAT ERGENS OVER' in de De Branderij, Bleekhofstraat 24, Antwerpen, voortgezet.
Deze performance is op 29 augustus begonnen in de 'ZOMERBAR' van Angel Vergara in het Middelheim-museum en ging over de filosoof Arnold Cornelis en kunst.
U bent van harte uitgenodigd.
Op 23 December 2010 om 13.20 zei Tonnie van der Zouwen...

Dag Henk, 

De video's staan er weer op Je moet een video nu eerst op YouTube zetten o.i.d. en dan de link plakken op de Ning site.

Groet,

Tonnie
Op 12 Februari 2011 om 15.53 zei Annemieke van Dillen...

Hoi Henk,

 

Het is puur eigen interesse. Ik ben momenteel bezig met een masteropleiding Leren en Innoveren en gebruik zelf veel uit het boek Logica van het gevoel over de wijze van leren van mensen.

Op 16 Augustus 2011 om 21.26 zei anton...
ik moet iemand zelf lezen om te weten of ik iets interessant vind, geloven-vloeken en kerkvolgen liggen op een ander nivo dan zelfsturing. Ik heb inmiddels het e.e.a gelezen en vindt het eerder saai dan demagogisch. Iets om vanzelf te vergeten.
Op 27 Augustus 2018 om 17.47 zei James Pollard...

Goede dag,

Hoe is alles met jou, heb ik interesse in je gewekt na het doorlopen van je korte profiel en vond ik het nodig om je meteen te schrijven. Ik heb iets heel belangrijks om aan u te onthullen, maar ik vond het moeilijk om mezelf hier uit te drukken, omdat het een openbare site is. Wilt u alstublieft contact met mij opnemen op (mr.jamespollard01@gmail.com) voor de volledige details.
Fijne dag
Bedankt God zegene.

Je moet lid zijn van arnoldcornelis om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van arnoldcornelis

 
 
 

© 2024   Gemaakt door Ad van Vugt.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden