arnoldcornelis

Logica van het Gevoel

Ernest Buise
  • Man
  • Den Haag
  • Nederland
  • Blogteksten
  • Discussies
  • Foto's
  • Fotoalbums
  • Video's

De vrienden van Ernest Buise

  • Angelika Hoitink

Ontvangen cadeaus

Cadeau

Ernest Buise heeft nog geen cadeaus ontvangen

Een cadeau geven

 

De pagina van Ernest Buise

Recente activiteiten

Ernest Buise heeft een reactie achtergelaten voor Angelika Hoitink
"Toen ik het boek ca. 1998 voor het eerst las, kostte het me drie maanden in door de eerste 30 pagina’s te komen en te doorleven. Daarna in een maand de rest van de ca. 700 pagina’s gelezen/bestudeerd. Erg blij met zijn drie boeken!"
22 Jan 2023
Ernest Buise is nu bevriend met Angelika Hoitink en Chel
22 Jan 2023

Profielgegevens

Hoe ben je in kontakt gekomen met het werk van Arnold Cornelis?
Eind 1997 door surfen op Internet na lezen van werk van/over Leo Apostel, Ken Wilber, Personal Construct Psychology (George Kelly), Principia Cybernetica, Peter Senge etc.
Wat heeft het voor je betekend?
Arnold Cornelis heeft mij met zijn drie boeken bevestigd in wie ik intrinsiek ben en mag zijn. Ik wordt ten diepste gestuurd/gedreven door verwondering. Mijn Gevoel is buitengewoon waardevol en mag tot uiting komen in mijn voetstappen. Hij heeft mij verder geholpen doorlopend te orienteren en te positioneren in wereld en leven. Hij heeft mij geleerd om constructief en met compassie ook door een psychiatrische bril te kijken naar 'stabiliteitslagen in de cultuur als nesteling der emoties'...
Het allermooiste en zeer vernuftige woord dat Arnold Cornelis gebruikt? "... als ...".
Meest opvallend? In geen van zijn boeken geeft hij een definitie van het woord 'gevoel'! Toen ik hem daar op wees bleek dat hij zich dat nooit gerealiseerd had.
Toen ik mijn eerste 'Logica van het Gevoel' kocht (ik heb er ook een zonder mijn annotaties en markeringen) duurde het drie maanden voordat ik door de eerste dertig bladzijden heen was. Daarna heb ik in een paar weken de rest van de ca. 800 pagina's doorgewerkt.
Zijn overlijden kwam als een schok en als een groot verlies voor me. Met name omdat hij een van mijn grote helden was geworden... dat schept hoop op en verwachting naar nog meer katalytisch gedachtengoed.
Wat zou je willen dat deze site bereikt?
Verbinding.

Prikbord (3 commentaren)

Op 6 Juni 2011 om 14.40 zei Tonnie van der Zouwen...

Dag Ernest, 

Welkom bij dit platform. Wat een mooie beschrijving geef je. We hopen meer van je te horen. 

HG, 

Tonnie

Op 6 Juni 2011 om 20.12 zei Tonnie van der Zouwen...

Mooi is dat hoe dat kan lopen. Uiteindelijk is de logica van het gevoel de basis geworden voor mijn onderzoeksmodel. Ik heb net een hoofdstuk daarover onder de tab 'artikelen gezet. Misschien iets voor jou. 

Volgens mij ben ik een definitie van Cornelis tegengekomen van gevoel: 'een verzameling van sturingsbedoelingen (bewust en onbewust). 

Op 27 Augustus 2018 om 17.39 zei James Pollard...

Goede dag,

Hoe is alles met jou, heb ik interesse in je gewekt na het doorlopen van je korte profiel en vond ik het nodig om je meteen te schrijven. Ik heb iets heel belangrijks om aan u te onthullen, maar ik vond het moeilijk om mezelf hier uit te drukken, omdat het een openbare site is. Wilt u alstublieft contact met mij opnemen op (mr.jamespollard01@gmail.com) voor de volledige details.
Fijne dag
Bedankt God zegene.

Je moet lid zijn van arnoldcornelis om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van arnoldcornelis

 
 
 

© 2024   Gemaakt door Ad van Vugt.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden